Gaļas veidu daudzveidība ESSENTIAL FOODS maltītēs suņiem

ESSENTIAL FOODS savās maltītēs bagātīgi iekļauj augstākās kvalitātes gaļu, kas nodrošina lielisku barības garšu, smaržu, kā arī augstu olbaltumvielu saturu un visas pilnvērtīgam uzturam nepieciešamās barības vielas un vitamīnus. Liela uzmanība tiek pievērsta arī olbaltumvielu daudzveidībai, jo katram gaļas veidam ir raksturīgas citas īpašības un līdz ar to - ieguvumi suņa veselībai. 

Šai rakstā īsumā pastāstīsim par gaļas veidiem, kas tiek izmantoti ESSENTIAL FOODS receptēs suņiem. Jāpiemin, ka ESSENTIAL FOODS rūpējas ne tikai par maltīšu kvalitāti, bet arī par tajās izmantoto dzīvnieku labturības prasību ievērošanu, nodrošinot tiem pēc iespējas brīvākus turēšanas apstākļus. 

Vai suņiem vajadzētu ēst gaļu?

Suņa organisms ir veidots tā, lai optimāli izmantotu dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, tāpēc ESSENTIAL FOODS par prioritāti izvirza augstas kvalitātes dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļas. Zināms, ka suņi evolūcijas gaitā ir attīstījušies no savvaļas vilkiem. Vilki ir plēsēji un augu izcelsmes barību uzņem pamatā tikai caur medījuma kuņģa saturu. ESSENTIAL FOODS receptes ir veidotas tā, lai tās pēc iespējas vairāk līdzinātos dabiskajam vilku uzturam - proti, ar augstu gaļas sastāvu un nelielu daudzumu veselīgu augļu un dārzeņu.

Daudzi mūsdienās apgalvo, ka suņi un citi mājdzīvnieki var iegūt visas nepieciešamās uzturvielas no avotiem, kas nav dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, taču pētījumi rāda, ka šis apgalvojums nebūt nav tik viennozīmīgs. Piemēram, pētījumi ir pierādījuši, ka aktīviem suņiem ir lielāks risks saslimt ar anēmiju, ja viņi uzņem olbaltumvielas no avotiem, kas nav dzīvnieku izcelsmes, pat tad, ja uzņemto olbaltumvielu daudzums teorētiski neatšķiras. ESSENTIAL FOODS maltītes tiek veidotas, stingri turoties pie uzskata, ka augsts gaļas saturs veicina suņu veselību un, kas nav mazsvarīgi -padara katru maltīti par baudāmu pieredzi. 


Gaļas veidi ESSENTIAL FOODS maltītēs (sauszemes dzīvnieki)

Aberdīnas Angus liellopa gaļa

Labākā liellopu gaļa mūsu sortimentā. Liellopu gaļa satur daudz olbaltumvielas, un ir dabiski bagāta ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, B grupas vitamīniem, cinku un dzelzi. Cinks ir viena no svarīgākajām minerālvielām suņa uzturā. Cinks ir būtisks elements imūnsistēmas stiprināšanai, brūču dzīšanas uzlabošanai un daudzām citām norisēm suņa organismā. Cinka deficītam var būt ļoti nopietnas un pat letālas sekas. Pētījumi liecina, ka dabīgie cinka avoti, piemēram, liellopu gaļa, nodrošina labāku cinka uzsūkšanos, nekā mākslīgie uztura bagātinātāji.

Vista

ESSENTIAL FOODS maltīšu sagatavošanā tiek izmantota gaļa tikai no atbildīgi audzētām brīvo turēšanas apstākļu vistām (free-run chicken, cage free), kas augušas Lielbritānijas saimniecībās. Vistas gaļa ir bagātīgs olbaltumvielu un neaizvietojamu aminoskābju avots. Tā ir labs vitamīnu un minerālvielu, piemēram, B grupas vitamīnu un dzelzs avots. Dzelzs ir svarīga minerālviela visiem dzīvajiem organismiem. Tā ir svarīga viela sarkano asinsķermenīšu ražošanā, kas palīdz uzkrāt un pārnēsāt skābekli asinīs, kā arī noteiktu enzīmu normālai darbībai organismā. Dzelzs trūkums organismā var radīt izteiktu nogurumu un citas veselības problēmas. 

Pīle

ESSENTIAL  FOODS maltītēs tiek izmantotas pīles no Gresingemas (Gressingham) Lielbritānijā. Tām ir Red Tractor sertifikāts, kas apliecina īpaši augstus standartus dzīvnieku labturībā. Pīles gaļa ne tikai piešķir ēdienam kārdinošu garšu un smaržu, bet arī satur daudz olbaltumvielas, dzelzi un B grupas vitamīnus. Turklāt pīles gaļa ir bagāta arī ar omega-3 eļļu un selēnu!

Jērs

ESSENTIAL FOODS maltītēs izmanto tikai un vienīgi Lielbritānijā dzimušu un augušu, ar zāli barotu jēru gaļu. Jēra gaļa ir bagāta ar barības vielām un tā ir viegli sagremojams olbaltumvielu avots. Jēra gaļa ir labs B12 vitamīna un dzelzs avots, kas palīdz uzturēt nervus un asins šūnas veselas. Tāpat jēra gaļa bieži vien ir lieliska izvēle alerģiskiem suņiem. 

Fazāns

Savvaļas fazāns, galvenokārt no Skotijas augstienēm. Viens no unikālākajiem dzīvnieku olbaltumvielu avotiem, kas tiek izmantots ESSENTIAL FOODS produktos.  Liess un veselīgs olbaltumvielu avots, kas satur daudz dzelzi, cinku un selēnu. Arī fazāna gaļa var būt lieliska izvēle alerģiskiem suņiem. 

Savvaļas balodis

Savvaļas baloži, galvenokārt no Lielbritānijas, Skotijas augstienēm. Vēl viens unikāls olbaltumvielu avots ESSENTAL FOODS receptēs. Savvaļas balodis, līdzīgi kā fazāns, ir putni, kurus suns savvaļā varētu nomedīt dabiski, līdz ar to tie perfekti atbilst suņu dabiskajām uztura prasībām.

Tītars

Tītara gaļa ir tādu būtisku uzturvielu avots kā B grupas vitamīni, kālijs un selēns. Pētījumi liecina, ka selēns stiprina imūnsistēmu dažādām dzīvnieku sugām, tostarp suņiem. Savukārt selēna trūkums var nomākt imūnsistēmas darbību. Tītara gaļa ir viegli sagremojama, tātad lieliski piemērota arī suņiem ar jutīgu gremošanas sistēmu!

Medījuma gaļa

Medījuma gaļa ir liesa, bagāta ar olbaltumvielām. Tā ir labs dzelzs un B grupas vitamīnu, piemēram, B6 un B12, avots. B grupas vitamīni kopumā ir svarīgi suņu veselībai. Tie ir nozīmīgi, piemēram, vielmaiņai un gremošanai, apmatojuma un ādas veselībai, kā arī kognitīvo spēju uzturēšanai.